Sūduviečio pasiekimai šių metų motokroso čempionatuose

Sūduvos motokroso klubo narys kalvarijietis Tomas Zigmantas šiais metais iškovojo ne tik motokroso varžybų „Lietuvos taurė 2016“ laimėtojo vardą quad (keturračių) klasėje, tapo Lenkijos motokroso čempionu šioje klasėje, bet ir buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę dalyvauti Dardon Gueugnon, Prancūzijoje, quad ir motociklų su priekabomis Europos Tautų komandiniame čempionate.

Čia rinkosi patys geriausi sportininkai iš visos Europos, turintys pačias geriausias komandas ir senas motokroso tradicijas, todėl tikrai buvo sunku varžytis.

Kartu su T. Zigmantu Prancūzijoje startavo Domantas Vaznys ir Renatas Jegorovas. Šiems sportininkams jau ne pirmos tokio lygio varžybos. Taip pat važiavo nemaža Lietuvos delegacija ir ištikimiausi motokroso sirgaliai.

Šių metų tikslas buvo patekti tarp 10-ties geriausiųjų, kad visi atvažiuotų be traumų ir nepavestų technika. Lietuvaičiai iškovojo gana aukštą – 8-tą vietą.

2016 m. Europos Tautų komandiniame čempionate čempionais tapo Prancūzijos komanda, vicečempionais – Nyderlandai, o treti – Estijos keturračių komanda. Asmeninėje įskaitoje greičiausias buvo latvis Edgars Mengelis.

Sūduvos motokroso klubo informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode